ZBC Skolepraktik Iværksætteri event 8. oktober 2019

ZBC Skolepraktik Iværksætteri event 8. oktober 2019

ZBC’s skolepraktik-elever på merkantil, detail, Data/It samt Handel og kontor, var tirsdag den 08. Oktober 2019, samlet i ZBC Næstveds Auditorium, til en hel eventdag omkring iværksætteri.

”Målet med eventen, har siden opstarten af projektet, været at plante en spire – en gnist –  i de elever der dagligt drømmer om at være deres egen chef, men som ikke har modet til at tage springet, idet der umiddelbart kan opstå forskellige spørgsmål ved tanken om at blive iværksætter” udtaler Praktikinstruktør Rikke Petersen, der har været en del af EU-iværksætteri-projektet siden 2018.

Sammen havde Praktikinstruktør Bettina Brødsgaard, Data/IT ZBC Roskilde – og Praktikinstruktør Rikke Petersen, Handel & Kontor ZBC Næstved, sammensat et program for dagen hvor den gennemgående tråd var nytænkning.

De ca. 220 elever, hvoraf størstedelen var blevet fragtet i busser, arbejder til dagligt i praktikcenteret i henholdsvis Vordingborg, Slagelse, Ringsted, Roskilde og Næstved, begyndte dagen med at fortælle sidemanden om deres dag fra nu og til de stod op… hvilket krævede en helt anderledes tankegang end den vi som menneske almindeligvis bruger. Dagen bød på en bred cocktail af film, digital interaktion, samarbejdsopgaver, oplæg fra instruktørerne, samt oplæg fra både Næstved Erhverv, samt Iværksætter Morten Matras fra Leaddoubler.com.

Morten gav 10 eksempler på gode råd når man som Iværksætter skal påbegynde samarbejde med kunder – og have en virksomhed med ansatte medarbejdere.

10. december 2019 går Iværksætteri-event 2,0 i luften – som er en fortsættelse af der hvor iværksætteri-event 1 slap. Denne dag afholdes, udelukkende for de super-hard-core elever der er 100 % seriøse omkring en drøm om at oprette eget CVR-nummer og derved blive sin egen chef.