UIIV logo – historien bag

UIIV-logoet er designet af Nicoline L. Thomsen, HTX-elev på EUC Sjælland, som vandt logokonkurrencen. En konkurrence som projektet udskrev for elever på en ungdomsuddannelse. Blandt de indkomne forslag blev Nicolines bud på opgaven valgt på grund af det vækstinspirerede motiv, de optimistiske grønne farver og symbolikken.

Nicoline beskrev symbolikken i logoet på denne måde:

  • Logoet er inspireret af naturens naturlige vækst og grønne planter. Planter opstår som små frø (idéer). Med de rette betingelser vil de vokser og gro, og med tiden få spirer til at blomstre, sætte frugt og forgrene sig – og dermed skabe vækst. Dette er logoets identitet: at lære at forme de rette betingelser og skabe vækst for fremtiden.
  • Det midterste strå repræsenterer en graf, som symboliserer arbejdet, der følger med i at være iværksætter. I begyndelsen vil det kræve meget arbejde, men over tid vil forretningen selv kunne bære, og så vil man være flyvende.
  • Det kræver en ny og original ide, som er repræsenteret med den lysegrønne farve, og er en drøm om en selvstændig forretning. Men når man starter en ny virksomhed, er det vigtigt at have gjort sig tanker om fremtiden, så man får mulighed for at forgrene sig og få et rodfæste. Dette er den mørkegrønne farve, og den symboliser det unge træ, som kan slå rødder og vokse sig stærk over tid.
Nicolines vindende logoforslag.