Cases og Casefilm

Der er i projekt UIIV udviklet 7 rollemodel case film og 3 cases, som vi anbefaler I benytter som inspiration i iværksætteri undervisningen. Filmene er som udgangspunkt meget fagrettet, men de omhandler emner, som berører alle typer fag, som økonomi, finansiering, love og regler. Filmene kan derfor anvendes som baggrund for dialog med eleverne uanset hvilke fag du underviser i.

 

Iværksætteri er mange ting: William Hansen

Iværksætteri er mange ting. I denne film fortæller William Hansen om sin iværksætterrejse fra faglært tømrer til indehaver af flere virksomheder, hvor han bruger iværksætteri som metode til at opnå sine drømme. William sørger for at bruge de kompetencer, han har fået fra sin uddannelse og øvrige erfaringer, i de virksomheder, han har stiftet. Se filmen, hvor William selv fortæller, hvordan han bruger iværksætteriet til at have fokus på hans egen passion – og se hans tre gode råd til iværksættere.

Klik her for at se case film om William Hansen

Casefilmen er produceret af SMVdanmark.

 

Selvstændig automekaniker: Wiggers Auto & Mekanik

I disse 3 film fortæller Mads om at være iværksætter og selvstændig.

Drømmen

Den første film handler om den drøm og den passion, der har ført Mads til at starte egen virksomhed. Mads fortæller om, hvordan han ser sin virksomheden som sit hjertebarn, da mekanikken har været hans interesse, siden han var barn – og at valget er for livstid. Filmen fortæller også om, hvor vigtigt det er at prioritere sin tid, fordi det er tidkrævende at være selvstændig. Men det positive er, at Mads selv bestemmer.

Klik her for at se casefilm om drømmen og passionen

Finansiering 

Den anden film handler om økonomi og finansiering. Mads fortæller om, hvor vigtigt det er at have styr på økonomien og være vedholdende også i dialogen med banken. Det er hårdt arbejde at finansiere drømmen. Fokus skal helt tiden være på virksomheden, og Mads lægger vægt på, at det er vigtigt at tænke sig godt om hele tiden og at fokusere på holde udgifterne nede frem for at have fokus på indtægter.

Klik her for at se casefilm finansiering

Automekaniker

Den tredje film handler om de love og regler, man skal kende og overholde for at kunne starte en automekanikervirksomhed op. Mads fortæller om de ting, han vidste, men også om de lovkrav, der dukkede op undervejs, efter at han havde besluttet sig for at blive sin egen chef. Som eksempelvis landzone-, brand- og miljøtilladelser.

Automekaniker

Casefilmene er produceret af SMVdanmark og Andreas Omvik for UIIV.

 

Selvstændig frisør: Øz Coiffure

Öznur Heron Colac har drømt om at blive frisør og have sin egen frisørsalon, siden hun gik i syvende klasse. Nu er hun indehaver af ØZ coiffure i Espergærde. I denne film fortæller Öznur om at være iværksætter og selvstændig.

Klik her for at se case film om Øz Coiffure

Klik her for at se case om Øz coiffure

 

Selvstændig maler: Gentoftemaleren

Elisabeth Oesten Frank ville være selvstændig malermester for at få frihed til at tilrettelægge sit eget arbejde. I denne film fortæller Elisabeth om at være iværksætter og selvstændig.

Klik her for at se case film om Gentoftemaleren

Klik her for at se case om Gentoftemaleren

 

Selvstændig møbelsnedker: Rørvang Furniture

Thomas Rørdam var så tændt på at blive selvstændig, at han etablerede sit eget firma allerede et år inden han var færdigudlært som møbelsnedker. I denne film fortæller Thomas om at være iværksætter og selvstændig.

Klik her for at se case film om Rørvang Furniture

Klik her for at se case om Rørvang Furniture

Casefilm og cases er produceret af SMVdanmark og Dynamo Film for UIIV.